Nieuws | salon Merian | Denekamp

Om je lichaam zomerklaar te maken is een holistische aanpak nodig die zich richt op huidverzorging, hydratatie en bescherming.

De producten van [ comfort zone ] en de behandeling van salon Merian helpen je hierbij met hydratatie voor lichaam en gezicht.

Ze zorgen voor voldoende bescherming tegen de zon.

Bij een minimium aankoopbedrag van €49 aan [ comfort zone ] producten krijg je een Sari Beltbag cadeau.

Met de "I was a Sari Beltbag" heb jij een one-of-a-kind tas én steun je de kansarme vrouwen in India, die met het herbruiken van gedragen Sari's een eerlijk loon verdienen en zo weer aan een toekomst kunnen bouwen.

Met deze tas wordt het een (h)eerlijke zomer!

Boek de speciale zomer behandeling en krijg een hydraterende bodylotion cadeau.

boek hier je behandeling : moment of beauty

 

PROBEER | RUIK | ERVAAR

 

Dinsdagmorgen 25 juli 2023 organiseer ik met Vivian van [ comfort zone ] een gezellige ochtend om de vernieuwde vochtherstellende lijn Hydramemory te ervaren.
We gaan werken in een klein groepje. Meld je aan. vol=vol
Wat gaan we doen:

 • Ontvangst met koffie | thee en iets lekkers
 • Kenninsmaking
 • Korte uitleg over de workshop
 • Uitleg over de producten
 • Pauze

Demonstratie en zelf uitproberen van de producten en de nieuwe Ice Roller.

Afsluiting met een goed gevulde Goodie Bag twv €70

Wanneer: 25 JULI 2023

Waar: SALON MERIAN

Tijd: 10.00 - 12.00 UUR

Kosten: €50

aanmelden kan via : info@salonmerian.nl  | Whatsapp 06-53202048

Salon Merian 35 jaar

/ [ comfort zone ] behandelingen, salon Merian / Door Merian

Vandaag, 26 maart 2023 bestaat salon Merian 35 jaar.
Al 35 jaar werk ik met heel veel plezier en passie in mijn salon.
Zonder jou als klant was dit niet gelukt. Ik ben je daar ook zeer dankbaar voor.
Als bedankje heb ik een feestelijke relax behandeling voor je samengesteld.
Een heerlijke relax gezichtsbehandeling voor maar €35 !


RELAX BEHANDELING

bestaande uit : reiniging | dieptereiniging | massage (gezicht, schouder, nek, decolleté, armen, hoofdhuid) | dagverzorging incl. huid | gezondheid | product advies Dit alles voor maar €35 Voor de eerste 10 reserveringen is er een klein presentje

deze aanbieding is geldig tot 1 mei 2023

Open elke dag een vakje voor een speciale aanbieding, beautytip. Mis het niet

Bezoek in December salon Merian en maak kans op leuke prijs.

Deze actie is verlopen.

Onze hersenen veranderen gedurende onze gehele levensloop. Ze passen zich constant aan naar nieuwe omstandigheden. Een beter adaptief vermogen zorgt voor minder “ongemak” van die veranderende situaties. Hoe kan je er nu voor zorgen dat onze oerhersenen voor ons en niet tegen ons gaan werken? Welk gedrag, beweging en welke voeding bieden een optimale conditie in deze tijd van het leven? Registreer je voor deze lezing en je gaat een boeiende avond ervaren.

/ Eqology, Huid, Lezing, salon Merian, Voeding & Suppletie / Door Merian

Veel mensen hebben vragen over hun gezondheid. Het is nu immers belangrijker dan ooit. De arts is eigenlijk geen optie, want die heeft de handen vol aan zieke mensen. Preventie is de sleutel maar hoe maak je de juiste keuzes? Wat zijn de effecten daarvan? Hoe pak je zelf de regie over je gezondheid terug?

Je kunt veel doen met voeding, slaap, beweging en ontspanning ze spelen een belangrijke rol bij een gezonde leefstijl. De juiste suppletie is onontbeerlijk voor een optimale balans, voldoende energie en een goed werkend immuunsysteem.

Het tempo van jouw veroudering is gelukkig te beïnvloeden, zodat je zolang mogelijk van je vitaliteit kunt genieten. Of het wellicht zelfs kunt verbeteren. Een leuke, boeiende avond voor hen die vitaal willen blijven en de rem willen zetten op veroudering.

spreker: Diane de Bie ,voedingsdeskundige

locatie: salon Merian, Nordhornsestraat 131, Denekamp

kaarten: 10 euro (bij binnenkomst)

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker. Je moet je immuunsysteem versterken, een boost geven. Maar wat betekend dat nou eigenlijk?

Het immuunsysteem is het afweersysteem van ons lichaam dat ons beschermd tegen indringers van buitenaf en is normaliter heel sterk.  Dat moet ook wel, want ons lichaam staat constant bloot aan ziektekiemen en andere schadelijke stoffen. Het is dus belangrijk om hier goed voor te zorgen, maar hoe doen we dat? Ons immuunsysteem werkt nauw samen met onze huid, darmen, luchtwegen, bloed , lymfestelsel. Welke basis supplementen hebben we nodig voor een goede werking van het immuunsysteem?
Eerst even een stukje over onze huid als afweermechanisme.


HUID

Onze huid is ons grootste orgaan en staat de hele dag in contact met indringers, al dan niet ziekmakend. Het is dus van groot belang om de huidbarrière goed gesloten te houden. Dit kun je creëren door je huid goed van buitenaf te verzorgen met goede verzorgingsproducten. Bij een verstoorde huidbarrière heb je niet genoeg aan cosmetische producten en moet je van binnenuit werken. Een goede darmwerking is dan ook van groot belang, voor een mooie huid en het goed functioneren van je lichaam.

Eet veel verse groente en fruit. Drink verdeeld over de dag voldoende water. Maar met alleen gezonde voeding komen we er niet meer mee. Om onze cellen gezond te houden hebben we essentiële vetten nodig. Essentiële vetten zijn vetten die het lichaam niet zelf kan maken, dus alleen met voeding krijgen we deze binnen.

Een belangrijk essentieel vet is omega-3, dit zit vooral in vette vis. Om genoeg omega-3 binnen te krijgen zou je elke dag 2 vette vissen moeten eten. Dit is niet te doen. En hoe gezond is de vis tegenwoordig?  Is het niet aangetoond dat er veel zware metalen inzitten?


OMEGA-3

Wat is nu precies de functie van omega-3? En waarom is dit zo belangrijk?
Omega-3 is een onverzadigd vetzuur dat op zich weer uit verschillende vetzuren bestaat. De twee bekendste zijn EPA en DHA. Vissen halen deze vetten uit algen. Omega-3 zorgt ervoor dat onze celwanden intact en soepel blijven, waardoor de voedingsstoffen in de cel kunnen en de afvalstoffen naar buiten.
Vooral onze hersenen hebben een grote hoeveelheid omega-3 nodig. Bij een te laag gehalte omega-3 is de kans op een chronische ontsteking, hart- vaatziekten, dementie, auto-immuunziekte erg groot. Ook de huid voelt droog en craquelé aan.

Voor kinderen is omega-3 ook zeer belangrijk. De hersenen van kinderen ontwikkelen zich razendsnel, elke dag leren ze weer nieuwe dingen! Voor een goede geestelijke en lichamelijk ontwikkeling is voldoende omega-3 van belang. Het helpt zich beter te concentreren en is goed voor hun geheugen.

Hoe kun je merken of je een Omega 3 tekort hebt?
Herken jij één van de volgende symptomen: Droge huid, Slechte concentratie, gewrichtspijn, Somberheid, Gewichtstoename, Zichtverlies.

Weten of jij een Omega 3 tekort hebt? Met een simpele vingerprik bloedtest weet je het binnen een paar weken!


VitK2/D3

Een tekort van Vit D3 kan leiden tot zwakke botten, gebrek aan energie, spierpijnen, verhoogd valrisico, slapeloosheid, cognitieve stoornissen, oogproblemen en zelfs botvervormingen.Vit D3 inname verbetert de werking van het immuunsysteem.

Het gebruik van vitamine K2 draagt bij aan een goede botgezondheid en aan soepele, gezonde aderen. Vitamine K speelt samen met vitamine D een belangrijke rol in het transport van calcium vanuit het bloed naar de botten.

Naarmate je ouder wordt, vergroot de kans op botontkalking (Osteoporose) en krijg je vaak het advies om extra calcium te nemen voor het behoud van sterke botten. Door extra inname van Calcium kan het teveel aan calcium zich vast hechten aan de binnenkant van de aderen, je krijgt verharding van de aderen, aderverkalking. Bloedvaten worden nauwer, waardoor de bloeddruk stijgt en het hart extra hard moet werken. Met een groter risico voor hart- en vaatziekten als gevolg.

Ook bij ontstekingen word er meer botmassa afgebroken dan opgebouwd.
De ontsteking moet zo snel mogelijk worden afgerond, om teveel afbraak van het bot tegen te gaan. Dit zou immers kunnen leiden tot osteoporose (botontkalking).
Vandaar het grote belang van omega-3 en Vit.K2/D3 om deze processen tegen te gaan.

Tips voor een gezond immuunsysteem

 • Eet meer groente en fruit, minder brood en pasta
 • Vermijd zoete snacks en broodbeleg
 • Vermijd kant en klaar maaltijden en pakjes
 • Eet minimaal 2x per week vette vis
 • Eet minder vaak tussendoortjes
 • Ga voor het eten wandelen, minimaal 20 minuten
 • Zorg voor een goede nachtrust
 • Ga minder tv kijken, computeren, mobiele telefoon
 • Na het douchen, koud afdouchen

Conclusie

Het supplementeren van omega-3 (visolie) en VitK2/D3 is dus essentieel om ons immuunsysteem te ondersteunen, een mooie huid zonder huidproblemen, een goede darmwerking, gezonde botopbouw etc..
Wil jij weten of jij genoeg omega-3 en/of vitK2/D3 in je bloed hebt? Laat een bloedtest doen.

Maak een afspraak en samen beginnen we aan een traject voor gezond ouder worden.

Bescherm je huid, bescherm onze oceanen

In de periode van 13 – 26 juni ontvang je bij aankoop van producten van de SUN SOUL en HYDRAMEMORY met een bestedingswaarde vanaf €79 het HYDRAMEMORY MASK* t.w.v. €41,50 cadeau**

**zolang de voorraad strekt, op=op

*Dit leave-on masker met onmiddellijk hydraterend effect is ideaal gedurende de zomermaanden, wanneer de huid door de zon of langere tijd in een vliegtuig of de airconditioning droog en trekkerig aanvoelt.

Sun Soul producten

De zonverzorgingsproducten van de [ comfort zone ] lijn Sun Soul, beschermen de huid tegen de schadelijke gevolgen van UVA- en UVB straling. De anti-aging werking versterkt ook de bescherming tegen hyperpigmentatie en rimpeltjes die door blootstelling aan de zon kunnen ontstaan. Ook bijzonder geschikt voor watersporters, met een extra hoge waterbestendigheid maar zónder de inhoudsstoffen die schadelijk zijn voor het eco-systeem.

Hydramemory producten

Hydramemory van [ comfort zone ] is een specifieke verzorgingslijn geformuleerd om de huid van het gezicht, hals, decolleté en te hydrateren en te voeden. Ideaal voor de vochtarme en droge huid, tijdens de zomerdagen. Deze producten hebben een herstellende werking waardoor de huid er stralend en gezond uitziet.

Kortom de perfecte start van jouw zomer!
Zie ik je snel ?

WIL JIJ EEN MOOIER, GLADDER, STRALENDER, EGALER HUID? BEGIN MET EEN GOEDE REINIGING

Bij aankoop van 2 reinigingsproducten (milk-toner-scrub-peeling) , Sun Soul Aftersun Face&Body* 60ml GRATIS t.w.v. €12,50

*Voor het behoud van een mooie bruine kleur.

Wil jij een ‘glowing’ huid? Een goede reiniging is de gouden regel voor een mooier, gezonder en stralender uitstraling. Dagelijkse reiniging, een essentiële stap voor een gezondere huid!

Welke reiniging is geschikt voor jouw huid? Lees verder…..of neem contact met mij op. 06-53202048 of info@salonmerian.nl

De ESSENTIAL lijn bevat producten die ontwikkeld zijn voor de dagelijkse routine en hebben allemaal een milde werking om onzuiverheden effectief te kunnen verwijderen, zonder de beschermende laag van de huid aan te tasten.

De lijn bevat producten voor reiniging, het verwijderen van make-up en het exfoliëren van de huid.

De Remedy Cream to Oil cleanser heeft een eerste fase die crèmig en gemakkelijk in te masseren is en die op een mechanische manier onzuiverheden verwijdert, terwijl de tweede fase olieachtig is, de reiniging voltooit en de huid zacht en fluweelzacht maakt.

Verspil geen tijd, pak hem en geniet van een gloednieuwe huid!

Vergeet jij vaak je avondreiniging? Met Skin Regimen heb je geen excuses meer, dankzij twee eenvoudige stappen:

Stap 1: Reinig je gezicht met Cleansing Cream om zacht en effectief make-up, SPF, vervuiling en residu dat zich op je huid opbouwt te verwijderen.

Stap 2: Voeg één of twee keer per week een beetje Enzymatic Powder toe aan je cleanser voor een exfoliërende werking die je huid gladder, stralender en gezonder maakt.

Active Pureness is de oplossing om de kenmerkende onzuiverheden van een vette huidconditie te behandelen en zo het ontstaan van acne te verminderen en voorkomen.

De producten zijn geformuleerd met alpha-hydroxyzuren, die de huid exfoliëren en vernieuwen, een mix van witte en groene klei, die overtollig talg absorbeert en een natuurlijk extract van een tropische plant; Garcinia Mangostan, voor een antioxidante, antibacteriële en ontstekingsremmende werking.

Welke reiniging is geschikt voor jouw huid?  Neem contact met mij op. 06-53202048 of info@salonmerian.nl